zondag 9 februari 2014

"Eindhoven wat staat ons te doen?" Waardecreatie volgens John Körmeling.


Bouwplan Picuskade en het DAF Museum.

De Wijk-inloopbijeenkomst 15 januari door de Gemeente voor het project Picuskade van Wooninc in het DAF museum was bijzonder. Een wanhopige poging om een oud economisch bouwplan met hoogbouw te laten slagen. Het werd een spreekwoordelijk bloedbad. Woedende burgers. Onbegrepen ambtenaren. Wooninc die schitterde door afwezigheid. Waar de Werkgroep al jaren voor waarschuwde gebeurde. De zaal ontplofte. Van burgerparticipatie hadden Gemeente en Wooninc niets begrepen. Dit traject wordt vervolgd, waarschijnlijk met juridische veldslagen. Dat is de enige mogelijkheid volgens de gemeentelijke projectleider.


Ik parkeer dit deelonderwerp even. Het is te negatief om hier verder over te schrijven. Volg de site: www.villaparkeindhoven.nl of dit blog. Wij blijven streven naar betere alternatieven. Voor alle belanghebbenden.


Impact op DAF-museum.

Ook voor het DAF-museum kan het beter. Ik doe geen voorspelling, zie dat het huidige bouwplan het DAF museum juist qua toekomstige exploitatie, richting een probleemfase brengt. Waarom? Behoeften van nog komende bezoekers en de samenleving veranderen snel. Daar moet dit museum in mee en doen zij ook, naar eer en geweten.

Echter via dit bouwplan zit het DAF museum meervoudig opgesloten. Dichtgetimmerd, in haar eigen kist. Geen lucht, plek voor vernieuwing. Geen ronkende motoren, een state of art DAF plein waar ook modellen buiten kunnen staan. Het is er allemaal niet.

Daarom sluit ik mij aan bij John Körmeling zijn tekening uit het Eindhovens Dagblad van 12 december 2013: ruimte voor een techniekmuseum op het NRE-terrein.
JohnCormeling


Niet een zoveelste winkelvitrine aan de kanaalzijde. Etalages waar iedereen langsloopt, niet stil gaat staan, want het is een tochtgoot geworden door de 12 hoge flat. Het nodigt niet uit, binnen te komen.


Oproep aan iedereen:

“Waar is onze slimme ambitie gebleven om DAF, techniek en leren/innoveren beter te positioneren?”

“Waar zijn de ondernemers, crowdfunders gebleven, om het DAF museum te helpen vernieuwen?”Dit is nu nodig in deze tijd. Wij zijn dit moreel verplicht, dragers van de samenleving, naar elkaar toe. Ik doe een oproep aan hen, aan iedereen. Maar ook nu naar de politiek, ons bestuur.


Alleen dan stopt dit zielloze bouwplan Picuskade en komt er een kwalitatief recreatief - en woongebied. Samen, verbonden met het resterende NRE terrein. Met burgers, bewoners van de Laak. Participeren heet dit. Ondernemers en burgers maken het verschil, zijn de producenten van Eindhoven.
Werkgroep Picuskade/NRE
beternre2.0@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten