woensdag 23 oktober 2019

Superhoogbouw in Tongelre en wijk Villapark. Verdichtingsvisie Binnenstad Eindhoven.


Het was een donkere woensdag 9 oktober toen ik in de Lichttoren aanschoof bij een bijeenkomst. Als burger luisterde ik naar het Stadsgesprek “Verdichtingsvisie Binnenstad”. Bestuurders, ambtenaren spraken over de noodzaak onze binnenstad te verdichten met hoogbouw. Een aantal bewoners kon vragen stellen, je kon wat snuffelen bij kraampjes en daarmee was de avond een succes.

Via het Eindhovens Dagblad en Studio 040 werd inwoners gemeld, dat er een grote behoefte is. Dat wij als stad de hoogte in moeten. Alles middels een ‘extra Brainport-laag’, een soort deken werd ons uitgelegd.

Vragen van bewoners, waarom de buitenwijken niet worden opgeknapt, beter en duurzaam worden ingericht, verdicht, om het sociale verval van Eindhoven tegen te gaan, werden niet goed beantwoord. PvdA wethouder Yasin Torunoglu, PvdA gedeputeerde de heer van Merrienboer hadden geen heldere antwoorden.

Het ontbreken van een visie, het verbinden met andere onderdelen als infrastructuur, sociale samenhang, betaalbaarheid, groene en duurzame stad; ‘Welke stad willen we worden?’, die vragen werden niet beantwoord vonden veel aanwezige inwoners.

Met de recente historie in het achterhoofd, hoe het Picuskade - en NRE-dossier was verlopen, met de malversaties en negatieve elementen die ik hier niet ga beschrijven, nipte ik aan mijn glas. “Wat is hier als gemeenschap, raad van geleerd? Hoe gaan we dit beter doen?” Met meer vragen dan antwoorden, ging ik huiswaarts.

De vragen die achterbleven hebben te maken, met het proces en met één van de plaatjes hieronder. Het betreft superhoogbouw in de wijk Villapark. Anders dan ooit is vastgelegd en met bewoners tot stand is gekomen.Om deze verwondering met u te delen, nodig ik u uit. Wil ik graag samen met u en de aanwezigen in gesprek. Kijken wat u vindt van de geschetste ambities voor deze buurt, omgeving.
Kom donderdag 31 oktober 19.30 uur naar Gemeenschapshuis De Ronde Tongelresestraat 146 (Zaal 3).

Met vriendelijke groet,

Peter Struik (Lakerstraat 46) /  e-mail: beternre2.0@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten