dinsdag 31 maart 2015

31 maart 2015. Brief aan de Eindhovense Politiek commissie RV. Dossier NRE terrein. Zijn burgers relevant? Is bezwaar maken zinvol of zinloos?


Eindhoven, 31 maart 2015

Geachte raadsleden,

Met enige verbazing nemen wij kennis van het komend bezoek van de commissieleden Ruimte en Vastgoed aan Gebouw 3 dinsdagavond 31 maart 2015.
Dit omdat er nog steeds bezwaren van burgers lopen tegen de huidige ontwikkeling, inrichting en die dus zo openlijk worden geschoffeerd. Burgers hebben soms wel en soms niet een bonnetje / bevestiging van het ingediende bezwaar mogen ontvangen, hetgeen ook geldt voor het uitstellen van dit bezwaarproces.

Verder is er geen communicatie met hen geweest.

Het lijkt dat zij pro-forma mogen komen spreken, in een in de verre toekomst “komende bezwaarzitting”. Net voor, tijdens of na het moment van “het lintje knippen”.

Dit is geen gevolg aan de oproep van de Eindhovense burgemeester om burgers meer te betrekken bij de stad. Integendeel.

 
Overig actuele NRE verwondering.

1.    Er is een beperkte sessie geweest met een zeer klein deel bewoners op 19 maart jl., over de successen en voortgang van het NRE herontwikkeling dossier.

2.    Er is geen communicatie vanuit de Gemeentelijke Projectgroep met de burgers uit het overgrote deel van de wijk De Laak. De gemeente ontwikkeld volgens de piepmethode, dat mag in zekere mate. Dit gaat daar buiten.

3.    Met de buren is geen communicatie geweest over sloopwerkzaamheden in de Peelcentrale. Daar waar zij die op 19 maart moesten komen borrelen met de Gemeentelijke Projectgroep en initiatiefnemers, hierover helemaal niets te horen kregen. “Wij maken keuzes”; was de reactie...

4.    Alleen nadat een onderaannemer zelf informatie begon te zenden en daarvoor de aggregaat startte. Dat er asbest uit de Peelcentrale zou worden gesloopt en daarna gaat hij plat. "De wat?" Ja met de bewuste mannen in witte pakken die u wel ergens van kent. Alles zonder in gesprek te gaan met de buurt. Zonder melding hiervan bij het bevoegd gezag.

5.    Daags erna een gepubliceerde vergunning voor het verwijderen van asbest in een woonhuis ergens anders in de wijk. Burgers moeten een vergunning hebben. De gemeente dus niet in Eindhoven? Een melding is geen vergunning. Zo hoort het schijnbaar te gaan in dit organische proces.
 

Na veel heen-en-weer gebel lag er bij een aantal burgers een dag later een A4-tje op de deurmat met wat mededelingen. Dank u.
Wij zijn echter nog niet in het bezit van alle onderliggende dossierinformatie en hebben hier al meerdere keren om gevraagd, maar niet ontvangen. Bijvoorbeeld; de juiste asbestrapporten van de gebouwen, vooral die van gebouw 3.

Bij en onder alle NRE gebouwen zitten verrassingen en waar zouden die toch heengaan?
 
U begrijpt, Eindhoven is zo een schone ecologische stad, groen met veel parken. En met zoveel mooie plannen. “Wanneer gaat Eindhoven lijken op die mooie wervende politieke teksten?” Of is dat niet bedoeld voor inwoners?

Wij ronden af. U begrijpt, gekozen namens burgers. Hopelijk lukt het u te verbinden. Het juiste spoor in dit dossier te vinden. Wij wensen u veel wijsheid toe.

Met vriendelijke groet namens o.a. de bezwaarmakers.


Peter Struik

PS: Over het invoeren van betaald parkeren op het NRE terrein hoeven wij u niets anders te melden, dat ook hierover niet het gesprek aan de voorkant van het proces met de betrokken burgers is gevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten